Software Inventarisatie

Hulpbronnen


SAM tools


BSA Software Inventarisatie

Software Inventarisatie

De Software Inventarisatie (SI) is een (gratis) tool waarmee bedrijven aan BSA | The Software Alliance aangeven dat zij hun softwarelicenties in orde hebben, of – in combinatie met de legalisatieperiode – in orde aan het maken zijn.

De basis van de SI is een goede inventarisatie van alle geïnstalleerde software binnen het bedrijf. Uit onderzoek blijkt dat maar weinig bedrijven echt goed in kaart hebben welke software er geïnstalleerd is en gebruikt wordt. Daarmee groeit het risico van illegaal gebruik en valt software als bedrijfsmiddel ook niet goed te managen.

Een goede inventarisatie is dus van groot belang. Na de inventarisatie moet binnen het bedrijf worden nagegaan of van alle geïnstalleerde software de licenties ook aanwezig zijn. Wanneer blijkt dat er licenties ontbreken, zal het bedrijf op zoek moeten naar een passende oplossing. Kunnen er softwarepakketten worden verwijderd of moeten er licenties worden bijgekocht?

De Software Inventarisatie (SI) is een (gratis) tool waarmee bedrijven aan BSA | The Software Alliance een duidelijke uitspraak dat u intellectueel eigendom respecteert, een voorstander bent van eerlijke concurrentie en u de juiste attitude heeft als het gaat om het in orde brengen en houden van de licenties van uw bedrijfssoftware. Voor de Software Inventarisatie gelden voorwaarden.

Na het invullen van het online SI-formulier (of uploaden van uw eigen inventarisatie) kunt u de inventarisatie indienen.


Vul online de SI in
Start de SI
Deze site maakt gebruik van cookies. Klik voor meer informatie
sluiten