Meld Piraterij

Softwarepiraterij


Meld piraterij


BSA | The Software Alliance geeft een beloning voor goede tips over illegaal softwaregebruik die kan oplopen tot maximaal € 10.000,-. Let wel, een vergoeding wordt enkel overwogen wanneer de BSA een financiële schikking ontvangt van het aangegeven bedrijf, en deze het gevolg is van onderzoek dat werd opgestart als resultaat van de door u rechtstreeks verstrekte informatie. Het is daarom van belang dat de informatie die u verstrekt, zo volledig mogelijk is. Dan heeft u immers de grootste kans op een beloning voor uw melding. Zie voor meer informatie ook de beloningsvoorwaarden.

Meld illegaal softwaregebruik hier Meld ongelicentieerd softwaregebruik via dit formulier

Heeft u vragen of wilt u graag eerst met ons overleggen in plaats van direct te melden via het formulier, kies dan in het formulier voor de optie ‘Mail ons’ of ‘Bel mij’.

Het melden van ongelicenseerd softwaregebruik vindt men misschien niet altijd even sympathiek, maar als we naar de feiten kijken, mogen we vaststellen dat illegaal softwaregebruik nogal wat schade toebrengt aan de economie en werkgelegenheid. Feitelijk is illegaal softwaregebruik diefstal van intellectueel eigendom. Reden genoeg om het te veroordelen en er tegen op te treden. Door te melden helpt u daarbij.

  • Het is een vorm van oneerlijke concurrentie; jaarlijks worden tal van bedrijven hierdoor getroffen.
  • Het kost de economie banen (in de IT-sector en aanverwante sectoren).
  • Het kost bedrijven omzet, daarmee ook belastingen en dus een verlies aan maatschappelijke bijdrage.
  • Het is moreel verwerpelijk; diefstal van intellectueel eigendom.

Garantie vertrouwelijkheid

BSA | The Software Alliance garandeert u dat alle informatie over uw persoon strikt vertrouwelijk wordt behandeld. Wij zullen uw informatie niet vrijgeven tenzij verplicht door de wet.

Deze site maakt gebruik van cookies. Klik voor meer informatie
Sluiten