BSA campagne

Nieuws & Activiteiten


BSA campagne


In 2016 lanceert BSA | The Software Alliance de Uncensor Now! campagne; een campagne die er niet omheen draait en bedrijven oproept hun zelfcensuur aan te pakken. In de praktijk blijkt dat bedrijven geven al snel aangeven alles in orde te hebben, maar vervolgens niet met 100% zekerheid kunnen verklaren voor alle geïnstalleerde software de juiste licenties in huis te hebben. Vooral doordat zij geen volledig beeld hebben van alle installaties binnen het bedrijf. In feite censureren zij daarmee de werkelijke situatie. Niet alleen voor de BSA, maar vooral ook voor zichzelf.

Zo is een veelgehoord excuus bij een BSA-controle bijvoorbeeld, dat het bedrijf in kwestie niet wist dat de geïnstalleerde software illegaal werd gebruikt. Een loos excuus helaas, omdat men dit had kunnen weten als er een goede inventarisatie van de geïnstalleerde software was gemaakt, of als men een Software Asset Management (SAM)-beleid had ingevoerd. Iets waar de BSA in haar campagnes al jaren voor pleit.

Daarnaast zijn er veel bedrijven die eigenlijk ook wel weten of voelen dat ze niet de volledige controle hebben over hun softwarelicentie-situatie, maar de risico’s verwaarloosbaar achten of ‘als ik het probleem niet zie, dan is het er ook niet’ als lijfspreuk aanhouden.

De BSA roept nu op te stoppen met die zelfcensuur en te starten met SAM; zorg ervoor dat u wéét welke software er geïnstalleerd is en zorg er vooral ook voor dat u daar de juiste licenties voor in huis heeft. De risico’s bagatelliseren is onverstandig. Het gebruik van ongelicentieerde software is namelijk niet alleen onrechtmatig, het verhoogt ook de kans op malware-infecties en daarmee ook de kans op cyberaanvallen. En als u zegt dat het mkb daar geen doelwit voor is, dan doet u wederom aan zelfcensuur. Als serieuze ondernemer weet u immers allang dat bijna 65% van de bedrijven in uw markt al eens het doelwit is geweest van cyberaanvallen.

De boodschap is duidelijk: Uncensor Now! Activeer uw bedrijfsprofiel en maak gebruik van een programma of tool naar keuze om uw eigen situatie helder te krijgen en/of hetgeen u eigenlijk al wist of vermoedde, bevestigd te krijgen.

Uncensor Now!

Deze site maakt gebruik van cookies. Klik voor meer informatie
Sluiten