Over BSA

BSA & Leden


Over BSA | The Software Alliance


BSA | The Software Alliance (BSA) is wereldwijd actief in het bestrijden van ongelicentieerd softwaregebruik. De non-profit-handelsorganisatie geldt als spreekbuis voor vrijwel alle grote softwareproducenten en is daarmee de belangrijkste organisatie in de bevordering van een veilige en legale digitale wereld.
De BSA heeft drie kernactiviteiten:
  1. Marketingcampagnes: Bedrijven door middel van voorlichtingscampagnes wijzen op de risico’s van illegaal softwaregebruik en ze stimuleren over te gaan tot legalisatie;
  2. Public Relations en Public Affairs: Zorgen voor voldoende publiciteit om de boodschap van BSA | The Software Alliance onder de aandacht te brengen bij eindgebruikers, politiek en andere belanghebbenden;
  3. Juridische activiteiten: Misstanden opsporen en er vervolgens juridische stappen tegen ondernemen. Onderdeel hiervan zijn de onverwachte bedrijfscontroles.

Volledige legalisatie is het ultieme doel van BSA | The Software Alliance en het liefst zou zij dat door middel van voorlichting (activiteiten 1 en 2) bereiken. Helaas zijn er nog altijd veel bedrijven die ondanks alle informatie, aanmoediging en hulpmiddelen niet alle software legaal gebruiken. In 2014 bleek dat gemiddeld 25% van de bedrijfssoftware in Nederland illegaal gebruikt wordt (IDC Piracy Study). Om die reden is het nodig ook juridisch op te treden (3).

Deze site maakt gebruik van cookies. Klik voor meer informatie
Sluiten