Risico's illegale software

Softwarepiraterij


Risico's van illegale software


Het werken met bedrijfssoftware zonder (geldige) licenties is strafbaar, terwijl investeringen in legale software gemiddeld niet meer dan 2% van de totale kantoor- en personeelskosten bedragen. Bedrijven moeten zich dus afvragen of het illegaal werken met bedrijfssoftware de risico’s wel waard is. BSA | The Software Alliance legt in haar campagnes regelmatig de nadruk op de onderstaande, reële risico’s:

Juridisch

Illegaal gebruik van software is diefstal van intellectueel eigendom en dus strafbaar. Een bedrijf riskeert forse boetes en verantwoordelijken riskeren een strafblad.

Financieel

Boetes en schadeclaims voor illegaal gebruik van software kunnen flink oplopen. Daarnaast moeten de vereiste licenties alsnog legaal aangeschaft worden tegen retailprijzen. Ook wordt schade veroorzaakt door illegaal gebruikte software die tot storingen in bedrijfsprocessen leidt, veelal niet door de verzekering gedekt. Berekenhier anoniem uw financieel risico.

Operationeel

Illegale software kan van inferieure kwaliteit zijn en virussen bevatten. Ook vinden op illegale software geen updates en ondersteuningen plaats.

Reputatie

Bedrijven riskeren reputatieschade als ze betrapt worden op het gebruik van illegale software: klanten, leveranciers en stakeholders zullen er niet van gecharmeerd zijn als de wet overtreden wordt.

Onderneem daarom snel actie om uw software te controleren, voordat de BSA dit voor u doet.

Wilt u weten wat het mogelijke financiële risico is van het illegaal gebruik van bedrijfssoftware? Bereken het anoniem in de risicocalculator

Deze site maakt gebruik van cookies. Klik voor meer informatie
Sluiten